Eten met vrienden thuis wordt nog gezelliger

Als je denkt dat met het afscheid van de kerstperiode meteen ook de gezelligste tijd van het jaar erop zit, denk dan toch nog maar eens na. Slingers, ballen en kerstverlichting zijn leuk, maar toch ook niet meer dan dat. Sommige lezers zullen het niet met ons eens zijn, maar dat kan, meningen verschillen nu eenmaal. De magie van kerstmis wordt uiteraard ook niet enkel bepaald door de kerstversiering. Eten met vrienden thuis, gezellig met de familie rond de kerstboom, cadeautjes uitpakken ...: dat is het! Maar om samen te komen met de mensen die je graag ziet, hoef je echt niet te wachten tot 24 december. Als je graag volk over de vloer hebt, dan kan je elk weekend de ‘magic of Christmas’ in je nieuwe keuken halen.

Every season is jolly

It’s the season to be jolly. In een nieuwe keuken van Grando gaat deze Engelse kerstslogan niet langer op. Want hier is het alle dagen ‘carnaval’. ‘t Is te zeggen, in een Grando-keuken is het gewoon heerlijk vertoeven. Naast koken is het de uitgelezen plek om samen te komen en te genieten.  

Maar wat te doen in een nieuwe Grando-keuken? Hoe maak je het zo mogelijk nog gezelliger? Heb je niets aan onderstaande tips? Maak een afspraak met jouw Grando-adviseur. Die weet pas echt wat gezellig is

Een culinaire proeverij  

Een topavond begint met een lekker ‘gerechje’. Goh, moet dat echt altijd? Een ‘hapje’ en een ‘tapje’ is al meer dan voldoende, toch? Met echte vrienden rond tafel kan je zelfs genieten van droge maïskoeken, het is het gezelschap, het samenzijn dat telt.  

Wil je toch uitpakken met je skills en je hightech kookapparatuur demonstreren? Ga all the way! Sous-vide koken, een demo met je Quooker-kokendwaterkraan of laat de rook om de hoofden van je genodigden verdwijnen met je Bora kookveldafzuiging. Haal intussen een wijntje uit je nieuwe wijnklimaatkast en presenteer bij de zelfgemaakte tiramisu een koffie uit je (semi)professionele koffiebar. Verwacht je aan heel wat ‘oehs’ en ‘ahs’. Opgelet, als je zo groots uitpakt, wees dan niet verwonderd dat er geen ruimte meer is om over je emoties te praten of om leuke herinneringen op te halen. Het enige gespreksonderwerp die avond? Juist ja, je nieuwe keuken! 

Gezellig met vrienden aan ... je keukeneiland

De keukentafel is - toch volgens de laatste nieuwe trends - volledig afgeschreven. Hij kan zo de schroothoop op. Het keukeneiland is the place to be voor een gezellig samenzijn. Ze zijn groter, worden uitgerust met allerlei snufjes en je kunt er perfect een spelletjesavond organiseren of een quiz presenteren. Serveer je tussendoor een hapje of wil je een uitgebreid diner op tafel toveren, het kan allemaal.  

“Eten met vrienden in een nieuwe Grando-keuken is altijd genieten.” 

Levensveranderende beslissingen en blijvende herinneringen in de keuken

Levensvragen oplossen, discussiëren over politieke kwesties, je verloving aankondigen of het uitmaken met je lief: het keukeneiland heeft het in zich om een cruciale rol te spelen in het dagelijkse leven en bij sommige van de belangrijkste keuzes die je in je leven zult maken. Een keuken is ook veel meer dan een plaats waar je heel wat van je tijd doorbrengt. Als je er goed over nadenkt, dan besef je dat in een keuken heel veel herinneringen worden gemaakt. De keuken waarin je bepaalde beslissingen hebt gemaakt, die haal je ook heel gemakkelijk terug voor de geest. Wedden dat je nog weet hoe de keuken van je grootouders eruitzag? Of hoe je uren aan de keukentafel spendeerde tijdens het maken van huiswerk of ‘alsof-taartjes’ boetseerde met je Play-Doh-kit?  

“In een droomkeuken krijg je de ruimte om je emoties de vrije loop te laten” 

Werken met collega-vrienden in de keuken

Wil je een kleine vergadering met collega’s beleggen, gekoppeld aan een etentje? Kan, want keukeneilanden zijn tegenwoordig ook uitgerust met alle voorzieningen om een laptop of je telefoon te kunnen opladen. Op verzoek kan je zelfs een stekkerdoos met een USB of USB-C aansluiting laten voorzien. Een home-office dus, waar je ook meetings en brainstorms kan laten doorgaan. Voor diegenen die werk en privé niet per se gescheiden hoeven te houden, de perfecte oplossing.

Wil jij ook blijvende herinneringen creëren in een nieuwe keuken? Doe inspiratie op tijdens een bezoek aan een Grando-showroom bij jou in de buurt. Droom weg bij de nieuwste keukens en vraag raad aan jouw Grando-adviseur ter plaatse.  

Wil je je voorbereiden op een showroombezoek? Lees onderstaande blogartikels en je bent meteen mee met de nieuwste trends.

Breng zeker ook eens een bezoek aan onze trendspagina’s of vraag jouw gratis inspiratiemagazine aan.  

Plan je afspraak

Wil je eens mee komen aanschuiven aan een van onze keukeneiland in een showroom bij jou in de buurt?

Upload hier een foto of tekening van de ruimte.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.
Upload hier uw eigen moodboard.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.