Keuken met home office

Thuiswerk is sinds de doortocht van corona een ding geworden. Voor de uitbraak van de pandemie konden weinig zaakvoerders/werkgevers zich vinden in het concept, maar nu is het onderwerp niet alleen bespreekbaar, het is algemeen goed geworden. Steeds meer mensen werken van thuis uit en de plaats bij uitstek om de computer open te klappen, blijkt de keukentafel, het keukeneiland of een uitloper ervan. Hieronder de belangrijkste tips om van je keuken een home office te maken.

Waarom een keuken ideaal is als home office?

Als je alles bij elkaar zou tellen, dan is de keuken de plek waar je doorgaans het meeste tijd doorbrengt. Koken, de afwas, eten, je administratie in orde brengen, socializen en nu ook steeds vaker werken. Maar waarom vinden we het fijn werken in de keuken?

De verklaring hoef je niet ver te zoeken. Je hebt koffie bij de hand, een snack in de buurt en genoeg stopcontacten om al je toestellen van voldoende stroom te voorzien. In veel gevallen valt er ook meer dan voldoende licht binnen, wat maakt dat je veel geconcentreerder kunt werken.

In een nieuwe keuken is het pas echt feest. Daarom is het belangrijk dat je, als je een nieuwe keuken op het oog hebt, je rekening houdt met het gegeven dat je keuken ook je toekomstige home office wordt.

                    Sfeervol, gezellig, maar zonder al te veel afleiding

Kleur in je home office

Rood is misschien niet de juiste kleur om je volledig mee te omringen. Je concentreren wordt iets moeilijker. OK, je krijgt energie van rood, maar op den duur zou je wel eens, sneller dan verwacht, je kookpunt kunnen bereiken. Als je computer voor een duizendste keer niet doet wat je van hem vraagt, dan is de kans reëel dat je met dingen gaat beginnen gooien. Energie kan zo snel overgaan in agressie. En die borden, die heb je echt wel nodig in je keuken.

Ben je een creatieveling? Misschien is geel wel een goed idee. Maar ook hier, let op. Een muur in fluogeel, kan een averechts effect hebben en kan zorgen voor nervositeit. Zwart lijkt ons net iets te neerslachtig en claustrofobisch. Grijs een beetje te saai ...

Maar welk ‘inspirerende kleur’ kies je dan wel? Je kan in principe nooit missen met een neutrale, rustige kleur. Kies voor wittinten, maar opteer voor crèmekleur of de zachtere wittinten, niet voor harde wittinten. Deze kleuren zorgen trouwens voor meer licht en laten je ruimte groter lijken.

Grando heeft 190 keukenkleuren in het aanbod. Kies een RAL-kleur die bij je past of ontdek de trendkleuren van afgelopen jaren in een van onze blogartikels.

Led there be light

Idealiter geniet je van daglicht dat van de zijkanten binnenvalt op je home office. Zonlicht dat van achter je komt en op je rug schijnt, zal hoogstwaarschijnlijk ook op je scherm vallen, waardoor je met reflectie te maken krijgt. Heb je grote raampartijen in je gezichtsveld tijdens computerwerk, dan is dat ook niet meteen optimaal.

Een ganse dag op een computerscherm staren is niet de gezondste bezigheid. Ga daarom niet ondoordacht te werk bij het kiezen van de verlichting. Zorg voor een verlichting die niet te fel is, maar ook niet te saai. Een extra lampje op je bureau kan zorgen voor extra comfort. Wat je ook kiest, ledverlichting is sowieso the way to go. Maak in overleg met je Grando-adviseur een doordacht lichtplan

Rommelmanagement in je gelegenheidskantoor

Clean kitchen, clean desk! Net als op kantoor is het in je home office veel leuker werken als het er proper is. Vermijd de confrontatie met een rommelige keuken, vuile vaat of dingen die in je gezichtsveld staan die doen denken aan hoeveel werk je na je dagtaak nog hebt.

Als je klaar bent met werken, sluit je computer af, ruim alles netjes op, zodat je relaxed kan beginnen met het koken van een welverdiend avondmaal. Weet je vrijwel zeker dat je nieuwe keuken zal fungeren als work space? Voorzie dan zeker genoeg opbergruimte, ook voor je ‘bureauspullen’.

Extra zuurstof voor een productieve werkdag

Een plantje kan wonderen doen. Een beetje groen fleurt je keuken helemaal op en zorgt voor extra zuurstof in de lucht. Je wordt er ook gewoon instant gelukkig van. Geen groene vingers of vergeet je je planten wel eens water te geven? Geen nood, je kunt ook onderhoudsvriendelijke planten zoals een sanseveria of een aantal kleine en grotere cactussen plaatsen. Zeker in een lichte keuken is een stukje natuur een absolute meerwaarde.

                   Waaraan denken bij ontwerp home office

                      Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden tijdens het ontwerp van je keuken.

 


 

Elektrische voorzieningen

Heel belangrijk: zorg voor voldoende stopcontacten. Er is niets frustrerender dan een kabel die ergens langs de vloer slingert en waarover je zelf al meer dan een keer gestruikeld bent. Voorzie een aantal ‘verborgen’ stopcontacten in je werkblad. Er zijn esthetische oplossingen genoeg. Een tweetal is in principe voldoende: één om je computer van voldoende stroom te voorzien en één om je smartphone op te laden. Zijn er nog andere toestellen in je buurt die stroom vereisen? Beter één stopcontact te veel, dan één te weinig.

‘t Internet

Check je wifi. Is je verbinding voldoende stabiel? Heb je een vaste kabel nodig om een betere verbinding tot stand te kunnen brengen? Of kan een booster zorgen voor zekerheid? Een betrouwbare internetverbinding is essentieel in je home office, daarom controleer je best vooraf of alles werkt. Wil je toch met een vaste kabel werken, vraag aan de Grando-adviseur hoe hij die uit het zicht kan houden in je nieuwe keuken.

Voor als lekkere koffie een absolute must is

Veel mensen functioneren niet of minder goed zonder hun ‘bakje troost’. Wil je tijdens je werk kunnen genieten van koffie zoals ze die in je favoriete tearoom serveren? Opteer voor een (semi)professionele koffiebar of een inbouwkoffiezetapparaat. Grando voorziet esthetische oplossingen in jouw gekozen keukenstijl. De koekjes, daar moet je zelf voor zorgen.

Een ochtendsnack of een vieruurtje

Met een koelkast in de buurt is het aangenamer werken. Een boterham met kaas of een stuk fruit voor de kleine honger, een perfect gekoeld frisdrankje tijdens de warme dagen of de restjes van je macaronischotel tijdens je vieruurtje. Alles kan, alles mag. Misschien is het geen slecht idee om ook je microgolfoven ergens dicht te plaatsen, voor als de nood het hoogst is.

Een bureaujob vereist extra aandacht voor ergonomie

Je zithouding, de hoogte van je ‘bureau’ en de inrichting/circulatie van je keuken spelen een cruciale rol in je home office. Kokkerellen met pijn in je rug: er zijn aangenamere manieren om aan de avond te beginnen. Wil je alles weten over het onderwerp? Lees dan zeker onze tips om de ergonomie in de keuken te verhogen. Meer weten? Ontdek waarom Grando garant staat voor de ‘beste ergonomische keukens’.

Sluit je werkdag af

Vermijd dat je dagen naadloos in elkaar overvloeien. Het is niet de bedoeling dat je thuis ook effectief je werk wordt. Je moet kunnen afsluiten en afstand nemen. Berg je computer op, maak schoon schip van je werkblad en sluit ‘de deuren’ van je ‘kantoor’. Enkel zo bewaar je de balans tussen werk en privé.

Fijne werkdag!

Plan je afspraak

Wij maken van je nieuwe keuken een multifunctionele ruimte. Ontdek hoe we dat doen tijdens een afspraak met een Grando-adviseur in een showroom bij jou in de buurt.

Upload hier een foto of tekening van de ruimte.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.
Upload hier uw eigen moodboard.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.