Onze moderne woonkeuken met werkblad uit Corian

10 op 10 voor sfeer en gezelligheid! De nieuwe keuken van Sandy en Rob is een pareltje en past perfect in de nieuwbouwwoning die ze onlangs hebben laten optrekken in jaren 80 stijl. Geen vetkuiven of Millet-jassen, wel pure architectuur met een Scandinavische touch. “De keuken moest vooral zorgen voor verbinding in huis”, vertelt Sandy.

Ontmoet de familie

Wie: Sandy, Rob, Caitlain (5), Emely (2) en Luke (10 maanden)
Type woning: Nieuwbouwwoning in de jaren 80-stijl
Woonstijl: Scandinavisch
Werkblad: Corian
Apparatuur: Siemens Studioline-combistoomoven, Quooker, Bora-Kookplaat

Alles in het teken van het gezin

Het vijfkoppige gezin van Sandy en Rob is waar het allemaal om draait. Daarom dat de nieuwe keuken de verbindende factor moest zijn in huis. Sandy: “Naast voldoende opbergruimte was het voor ons een absolute vereiste dat we overzicht hebben. Met drie kinderen tussen 5 en 1 jaar oud is het belangrijk dat ik zicht op ze heb, waar ik ook ben.” Sandy houdt van koken en quality time met haar gezin. “Ik vind het zalig om met Catlain (5) en Emely (2) in de kookpotten te roeren of gebak te maken”, vult ze aan.

Tegen de keukentrends in

De geldende keukentrends konden het gezin niet overtuigen. “We zijn eigenlijk tegen de stroom in gezwommen”, vertelt Rob. Geen visgraatvloer, geen zwarte keuken of donkere kleuren en zwartstalen deuren . “We zijn gegaan voor lichte en zachte tinten en kozen voor een soort moderne kijk op een ietwat klassiekere stijl. Veel licht eikenhout en zachte kleuren zoals beige, zachtbruin en grijsbruin, en keukenkastdeuren die van het plafond tot aan de vloer lopen.”

“Eén ding is zeker, sinds de keuken hier staat, hebben we er al veel culinaire, maar ook mooie en kostbare momenten met ons gezin in beleefd.”

Corian werkblad als absolute blikvanger

Het paradepaardje, de pièce de résistance is zonder enige twijfel het 3,8 meter lange champagnekleurige kookeiland. “Wauw, dat was en is het helemaal”, vertelt Sandy enthousiast. Het werkblad is tien centimeter dik en buigt rond het eiland. Het ziet er niet enkel goed uit, het is ook uiterst functioneel. “Ik was op zoek naar een materiaal dat tegen een stootje kan, dat niet doorlatend is en dat gewoon net zo mooi blijft nu en in de toekomst als toen het hier voor de eerste keer gebruikt werd. Onze vensterbanken zijn trouwens ook in Corian en je vindt het solid surface-materiaal ook terug in de badkamer, de bijkeuken en in de garage.”

Een nette en propere keuken voor een optimale keukenbeleving

Opbergruimte voor speelgoed

Opgeruimd staat netjes: het kon zomaar even de leuze zijn van Sandy en Rob. Wat houden ze van een opgeruimde keuken, die twee. “We wilden opbergruimte voor onze keukenspullen, ons servies en andere benodigdheden, maar het was minstens even belangrijk om ook een kast te hebben waar we het speelgoed van de kinderen konden in opbergen”, lacht Sandy.

Dubbel aantal vaatwassers

Het gezin houdt echt niet van vieze vaat op het aanrecht. En met drie kinderen in huis wordt een stapel snel een berg. “Als de ene gevuld is, kan ik alle spullen die niet meer in de eerste vaatwasser passen meteen klasseren in vaatwasmachine nummer twee.”

Strak en greeploos

Niet al te veel tierlantijntjes en onnodige extra’s, wel functioneel, modern en strak. “Dat is goed omschreven. Een greeploze keuken brengt echt de rust die we zochten”, aldus Rob.

Alle keukenapparatuur op één centraal punt

Alles binnen handbereik. Een grote nis in de hoge kastenwand verzamelt alle losse apparaten. Je vindt er het koffiezetapparaat, de broodrooster en twee ovens. In het kookeiland ontdek je BORA-kookplaten met geïntegreerde afzuiging en een Quooker kokendwaterkraan. “Kwaliteit en duurzaamheid waren naast de stijl zeer belangrijk. We wilden een duurzame keuken waar we jaren plezier kunnen aan beleven. Eén ding is zeker, sinds de keuken hier staat, hebben we er al veel culinaire, maar ook mooie en kostbare momenten met ons gezin in beleefd. Valt het op, dat we heel erg tevreden zijn met onze nieuwe keuken?”

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Maak geheel vrijblijvend een afspraak in de dichtstbijzijnde vestiging en wij helpen je graag met een persoonlijk en vooral verrassend advies.

De koffie staat altijd klaar, tot snel.

Persoonlijk en verrassend advies

Upload hier een foto of tekening van de ruimte.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.
Upload hier uw eigen moodboard.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.