Nieuwe ergonomische keuken voorzien van alle comfort

Wie een gans leven hard gewerkt heeft, verdient het dubbel en dik om te genieten. Dat is een recht dat Henk en Dirkje al een hele tijd geleden verworven hebben en dat hen deed beslissen om voor een laatste keer te kiezen voor een nieuwe keuken. “We hebben kosten noch moeite gespaard”, vertelt het koppel. Niet alleen werd heel veel aandacht besteed aan het lichamelijke comfort door een aantal ergonomische ingrepen, ook de uitrusting waarvoor ze kozen, bewijst dat ze effectief hun keukendroom in vervulling wilden zien gaan.

Kleur bekennen


Over smaken en kleuren ... moet je soms discussiëren. Dat het een moderne keuken zou worden, die kogel was vrij snel door de kerk. Welke kleur, dat was een ander paar mouwen. De uitdaging lag vooral in het kiezen van een kleur die overweg kan met de lichtinval. Er valt gedurende de dag namelijk altijd een ander soort licht binnen. En dat licht heeft een impact op hoe kleur wordt waargenomen. “We hebben, op advies van de Grando-adviseur, geopteerd voor een kleur die zich telkens een beetje anders gedraagt, naarmate de lichtinval.” 
 

Kindvriendelijke en ergonomische keuken 

Geen vingerafdrukken op de fronten


Henk en Dirkje zijn fantastische grootouders. Dat blijkt toch uit het feit dat de kleinkinderen heel vaak bij oma en opa blijven slapen en eten. Maar, zoals iedereen weet, zijn kinderen vaak ongeleide projectielen. Er valt er eens eentje of er verschijnen wel al eens - op magische wijze - vingerafdrukken op kastdeuren of -lades. 
Erg is dat niet, maar het is belangrijke informatie voor de Grando-adviseur. Toch zeker als je weet dat er oplossingen zijn voor bepaalde van die kleine ‘probleempjes’. 
“De Grando-adviseur maakte er ons op attent dat er afwerkingen bestaan die geen vingerafdrukken achterlaten. Ideaal voor als je kleinkinderen hebt rondlopen.”
De glas-op-glasfronten zijn afgewerkt met een zeer fijn zwart greeplijstje. Modern, verfijnd, strak en kindvriendelijk.
 

Ergonomische oplossing voor minimale belasting


Ervan uitgaan dat een ergonomische keuken enkel iets is voor oudere mensen, is een verkeerde opvatting. De hoogte van je werkblad laten aanpassen aan de lengte van de kok in huis is absoluut geen overbodige luxe. Iedereen geniet van een doordachte indeling. Als koken aanvoelt als zwoegen, dan is er iets grondig fout. Ervaar je pijn als je iets uit je opbergkast haalt, dan is er in jouw keuken niet nagedacht over ergonomie.
Henk en Dirkje kozen voor een uittrekkast in plaats van een klassieke opbergkast. Alles binnen handbereik, zonder zich in bochten te hoeven wringen om iets uit de kast te kunnen halen. De oven is ook perfect gepositioneerd tegenover de kookunit en er is voldoende ruimte in deze keuken om te manoeuvreren, wat toch ook niet onbelangrijk is.
 

Nieuwe keuken met nieuwste technologieën 


Dat het iets meer mocht zijn, blijkt uit de keuzes van het koppel. Er mocht flink uitgepakt worden. “Het is een keuken geworden waar we tot het einde van onze dagen willen kunnen van blijven genieten. We wilden achteraf geen spijt hebben en denken: hadden we maar ...”, zegt Dirkje. En of ze geen spijt zullen hebben van hun gemaakte keuzes. Het koppel ging ‘all-in’ met een kokendwaterkraan van Quooker, een ingebouwde koffiemachine, een stoomoven, hoge koelkast en diepvries, en een kookplaat met kookveldafzuiging. “Je koopt maar één keer je laatste keuken, hé?”, lacht Dirkje.
 

Moderne stijl doorgetrokken in tv-hoekje


Als fan van de ‘grootste bijzaak ter wereld’, voetbal, wilde Henk het tv-hoekje in eenzelfde jasje laten gieten als de stijl van de keuken. “Als je dan toch beslist om een volledige make-over te doen, kan je evengoed ‘all the way’ gaan”, vertelt Henk. Voor het tv-meubel kreeg Grando de opdracht om kasten en fronten te ontwerpen die perfect matchen met de kasten in de keuken. “Dat is meer dan aardig gelukt”, besluit Henk.