Is laminaat in mijn keuken een goed idee?

Nou en of! Kunnen wij het maken? Absoluut! Je keukenbouwer heet niet Bob, maar wel gewoon telkens van hoogstaande kwaliteit aan een betaalbare prijs. Maar om op je vraag een correct en onderbouwd antwoord te kunnen formuleren, is het misschien niet onbelangrijk om eerst even te schetsen waarover het gaat. Met wat extra achtergrondinformatie kan je met een gerust hart een doordachte beslissing nemen.

De Grando-adviseur weet van (oven)wanten

OK, een flauwe woordspeling om mee te beginnen. Maar er zit meer waarheid in dan je zou denken. Onze adviseurs worden namelijk zo goed als door elke klant geroemd voor hun persoonlijke aanpak en hun begeleidende rol tijdens het beslissingsproces. Hij/zij denkt op maat en neemt je mee op een ontdekkingstocht door de wondere wereld van Grando Keukens. Je komt dingen te weten waar je nooit zelf aan zou denken en je krijgt een goed zicht op wat de mogelijkheden zijn. En geloof ons vrij: dat zijn er heel wat. Maar genoeg over ons, laten we het hebben over onze materialen.

Het spel der materialen

Dat spel wordt gespeeld en beslist aan de hand van details. Elk materiaal heeft zo zijn typische kenmerken en intrinsieke eigenschappen. Wat voor jou belangrijk is, is dat niet per se voor je partner. Wie het meest de koksmuts draagt, beslist, zeker in het geval van het werkblad. Voor de kastdeuren en -lades is het belangrijk om je situatie goed in te schatten. Het maakt een groot verschil uit of je wel of geen kinderen hebt.

En ook je financiële slagkracht is bepalend voor de uiteindelijke materiaalkeuze. Opgelet. Het is niet omdat iets duur is, dat het daarom ook zoveel beter is dan een ander materiaal. Want net als jij en ik, zijn materialen niet perfect. Dat blijkt duidelijk als je kijkt naar de karakteristieken van materialen voor werkbladen bijvoorbeeld. Elk heeft zo zijn specifieke aandachtspunten bij onderhoud en beschikt over een aantal gebreken.

Materialen in de keuken

Een keuken bestaat uit 1001 onderdelen en materialen. En elk onderdeel is bijna even belangrijk. Als je keukenbeslag van mindere kwaliteit is, dan heeft dat een impact op de levensduur van je keukenkasten en -lades. Verwacht je binnen de kortste keren aan een schots en scheve kastdeur of een lade die je een duw en en por moet geven om te kunnen sluiten.

Is je kast gemaakt van een krasgevoelig materiaal, dan is het misschien niet het beste idee om voor dit materiaal te kiezen als je jonge kinderen hebt. En er zijn nog tal van andere voorbeelden die helpen om bepaalde materialen te elimineren tijdens het beslissingsproces.

Laminaat: een materiaal met vele gezichten

Of het zeer sterke laminaat, zoals het vaak gepromoot wordt. Maar wat is laminaat nu precies? Hoe verhoudt het materiaal zich ten opzichte van alternatieven? Wat zijn de mogelijkheden?

Wat is laminaat?

Laminaat is een samengesteld materiaal dat uit verschillende lagen is opgebouwd. De drager is meestal spaanplaat of MDF (medium density fibreboard); de lagen bestaan uit samengeperst papier vermengd met kunsthars. Door de enorme druk (en hitte) die tijdens het persen wordt uitgeoefend, bekomt men een robuust en onderhoudsvriendelijk materiaal dat niet gevoelig is voor krassen.

De beste in zijn prijscategorie

Samen met melamine is laminaat eigenlijk een zeer goed en betaalbaar alternatief voor de andere materialen in het gamma. Dat het niet aanvoelt als marmer of echt hout, dat is een feit. En dat er een aantal verschillen zijn, dat hoeft ook niet te verwonderen.

Het enige echte nadeel van laminaat is dat het geen hitte kan verdragen. Maar op zich is dat makkelijk op te lossen door je potten en pannen op onderzetters te plaatsen. Laminaat is uitermate geschikt voor de afwerking van je keukenkasten en keukenlades. Er worden moeilijk krassen op gemaakt en je kinderen mogen er gerust eens tegen stoten.

Welke looks kan je bekomen met laminaat?

Een van de absolute voordelen van een kastdeur of werkblad uit laminaat is dat je eindeloos veel mogelijkheden hebt. Je kan uit een zeer uitgebreid aanbod kleuren kiezen, maar evengoed voor verschillende structuren zoals houtnerf, een uniek reliëf of een glanzend oppervlak.

Een materiaal moet je voelen, ruiken en ervaren. Laat je rondleiden door de Grando-adviseur en vraag naar een materiaal op maat van jouw situatie.

Persoonlijk advies

Een materiaal moet je voelen, zien en ruiken. Ontdek en ervaar alle materialen in een showroom bij jou in de buurt.

Persoonlijk en verrassend advies

Upload hier een foto of tekening van de ruimte.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.
Upload hier uw eigen moodboard.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.