Kleine keukens met een grote uitstraling

'Bigger' is niet altijd 'better'. Ook 'small' is beautiful. Kleine keukens worden vaak stiefmoederlijk behandeld. Onterecht, want ook een kleine keuken kan groots uitpakken. Waar het relatief makkelijk is om een grotere keuken te ontwerpen, is het voor de Grando-adviseur iets uitdagender om een kleiner ontwerp uit de mouw te schudden. Maar zoals het echte superhelden betaamt, gaat onze expert geen enkele uitdaging uit de weg.

Kleine keukens: 3 favorieten van de Grando-adviseur

Voor we dieper ingaan op de mogelijkheden en de uitdagingen, selecteerde de Grando-adviseur zijn favorieten uit het uitgebreide Grando-aanbod. Het valt meteen op dat zijn voorkeur uitgaat naar Italiaans design. De namen in zijn top 3 doen dat enigszins vermoeden. Mamma Mia, che bello. 

Burano: een hedendaagse keuken met stoer imago

Burano pakt uit met landelijke features, duurzame materialen en stoere, robuuste karakteristieken. Een keuken in een U-opstelling die perfect past in iets kleinere ruimtes. Een prachtig natuurstenen werkblad, houten kastwanden en een gaskookplaat maken van Burano een kleine krachtpatser. 

Lucena: warme kleuren maken de keuken

Lucena: de naam alleen al doet denken aan een Italiaanse fashion queen, een fashionista die elk weekend flaneert doorheen de Galleria Vittorio Emanuele aan de Duomo van Milaan. Om maar te zeggen dat deze L-keuken één en al luxe uitstraalt. Hij is klein van formaat, maar beschikt over een zeer grote ‘wow’-factor. 

Bella: compacte wandkeuken voorzien van alle comfort

La vita è bella in deze kleine keuken. Donkergrijs in combinatie met houten accenten en een werkblad met marmerlook. Compacte, maar ruime en geriefelijke kasten maken het plaatje compleet. Een mix van materialen zorgt voor een tijdloze stijl. Een rechte keuken is de ideale oplossing voor kleinere ruimtes. 


Heel mooi allemaal, maar wat kost dat? Ontdek onze keukenprijzen en vind jouw betaalbare droomkeuken in ons uitgebreide aanbod. Onze website volledig uitgelezen? Meer ideeën, tips, klantenverhalen en oplossingen voor kleinere ruimtes vind je in ons gratis inspiratiemagazine

De grootste uitdagingen tijdens het ontwerp van kleine keukens

Kleine oppervlaktes en smalle ruimtes vragen om een aangepast keukenontwerp. De keukens die we hierboven beschrijven zijn op zich al compacte keukens. Maar je hoeft je niet te beperken tot dit aanbod. Grando denkt in oplossingen. Zo kan je vrijwel elke keuken in ons portfolio makkelijk naar je hand zetten. Het keukeneiland schrappen bij een grotere keuken kan al soelaas brengen.  

Beperkte vloeroppervlakte

Uitdaging

Een kleine vloeroppervlakte brengt wat problemen met zich mee. Zo is het o.a. een pak moeilijker om te kiezen voor vrijstaande keukenapparatuur. Er moet bovendien ook goed nagedacht worden over de positionering van de verschillende keukenonderdelen.

Oplossing

Kies voor inbouwtoestellen. Je spaart heel wat plaats uit. “Elk voordeel heb zijn nadeel”, zoals Ajax-coryfee Johan Cruijf het zo mooi formuleerde. Door te kiezen voor inbouwapparatuur win je vloeroppervlakte, maar boet je in aan opbergruimte. Uiteraard is dit geen onoverkomelijk probleem. Met een beetje hulp van de Grando-adviseur vind je een geniale oplossing in een vingerknip. 

Bewegingsruimte

Uitdaging

Maak gebruik van elke morzel grond, maar besteed altijd voldoende aandacht aan ergonomie. Less is more. Prop je keuken met andere woorden niet vol met spulllen die niet essentieel zijn. Zorg voor voldoende bewegingsruimte. Vermijd dat je om de haverklap met je ledematen hapert aan kasten of huishoudapparatuur.  

Oplossing

Zorg voor voldoende afstand tussen de verschillende keukenonderdelen. Denk na over de positionering van je wasbak ten opzichte van je werkblad, de toegankelijkheid van je opbergruimte en de hoogte van je werkblad.

Lees de getuigenissen van Marianne, Daniel en Nele. Zij kozen voor een ergonomische oplossing van Grando. 

Orde en netheid

Uitdaging

Hoe kleiner de keuken, hoe moeilijker het is om die op orde te krijgen en te houden. Want waar moet je met al je spullen naartoe? De uitdaging hier is het zoeken naar keukenkasten met een optimale indeling. De Grando-adviseur demonstreert je graag onze ingenieuze oplossingen.

Oplossing

Alles draait om indeling en extra opbergruimte. Omdat het aanbod zo groot is en er voor elk probleem een slimme opslagoplossing bestaat, ga je best eens langs bij een Grando-showroom bij jou in de buurt. Vraag een demo van onze ladesystemen, boven- en onderkasten, apothekerskasten of opzetkasten. En als het niet horizontaal kan, denk dan verticaal. Er zijn tal van manieren om de hoogte van je ruimte optimaal te benutten. 

Kies voor een L-opstelling of rechte keuken 

L-keukenopstelling  

De L-opstelling of kleine hoekkeuken is een klassieker. Het is tevens een van de meest gekozen keukenopstellingen vanwege zijn mogelijkheden. Je kunt er alle kanten mee op en de grootte ervan makkelijk aanpassen aan je beschikbare ruimte.  

Rechte keuken of wandkeuken

Een rechte keuken of een klein keukenblok is misschien nog de meest compacte oplossing. Alles mooi gegroepeerd, perfect uitgekiend en geoptimaliseerd. In elke stijl beschikbaar en volledig op maat van jouw wensen.

Andere opstellingen

Andere opstellingen behoren uiteraard ook tot de mogelijkheden. Heb je een fantastisch idee? Ben je op zoek naar iemand die het uit je hoofd kan plukken en vertalen naar een ontwerp? Grando Keukens maakt keukens op maat. Wil je een Z-, O-, R-opstelling of heb je een andere opstelling in gedachten? Leg het voor aan jouw Grando-adviseur tijdens een afspraak.  

Kleine keukens in een kleine ruimte: enkele FAQ’s 

Help, mijn partner is groter dan twee meter?  

In kleine keukens geen sinecure. Maar aan alles valt een mouw te passen. Het antwoord op de vraag vind je in het blogartikel ‘Keukeninrichtingen, 5 ideeën waar je zelf niet aan dacht’

Waar positioneer ik mijn werkblad, spoelbak en huishoudtoestellen?

Een belangrijke kwestie, zeker in het kader van ergonomie. Vind het antwoord eveneens in het ‘Keukeninrichtingen, 5 ideeën waar je zelf niet aan dacht’ 

Hoe kan je kleine keukens er groter doen uitzien?

Het gebruik van spiegels en glas kan zorgen voor een groter ruimtelijk gevoel. Ook met bepaalde kleuren kan je dat effect bekomen trouwens.  

Waar vind ik inspiratie voor mijn nieuwe droomkeuken?

Op onze website, in onze blogartikels, het gratis inspiratiemagazine of in een Grando-showroom bij jou in de buurt. 

Plan jouw afspraak

Onze showrooms geven een overzicht van wat Grando allemaal te bieden heeft. We hebben mastodonten van keukens, maar je vindt er ook kleine keukens met een luxueuze uitstraling. Kom gerust eens langs. 

Upload hier een foto of tekening van de ruimte.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.
Upload hier uw eigen moodboard.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.