Grando-keuken perfecte decor voor 'sweet sundays'

“Mijn keuken is een toevluchtsoord, een werkplek, een hobbyruimte en een verzamelplaats voor vrienden en familie”, zo vertelt Ann. Ann is een fervent bakker die heel veel plezier haalt uit haar zogeheten ‘Sweet Sundays’, een get-toghether met vrienden of familie waar ze steevast aan houdt en waar ze ook al menig bakboeken heeft door versleten. “Ik heb al honderden soorten gebak gemaakt voor vrienden en familie. Ik vind het heerlijk om anderen van mijn bakkunsten te zien genieten.” Logisch dus dat Ann haar droomkeuken een gezellige bakkerskeuken werd.

ONTMOET DE FAMILIE: 

Wie: Ann en Fred 
Type woning: Vrijstaande woning
Woonstijl: Modern/landelijk
Werkblad: Composiet
Apparatuur: koelkast 178, vrieskast 178, oven, combi microgolf, vaatwasser en Bora 
Het mooiste aan de keuken: combinatie van materialen en kleuren

Grando-adviseur Grando Hasselt

De zoektocht naar een keuken is niet altijd even makkelijk. Je vergelijkt, stapt de ene na de andere showroom binnen en probeert op basis van je budget de juiste keuzes te maken. Maar wat zijn de juiste keuzes? Hoe weet je of je keuken effectief aan alle voorwaarden voldoet. En wat zijn struikelblokken? Ann had het iets makkelijker. “Klopt”, zegt ze. “Ik kon rekenen op de expertise van een Grando-adviseur met een lange staat van dienst, iemand die ik al een tijdje persoonlijk ken.” Ann en Fred stapten de Grando-showroom in Hasselt binnen en de rest … is geschiedenis.

 

Een ruime keuken in een middelgrote ruimte

Het meeste maken van de beschikbare ruimte: dat was het opzet. “De plaats die we hadden was net iets te beperkt qua grootte voor de keuken die we oorspronkelijk voor ogen hadden. Daarom dachten we dat we compromissen gingen moeten maken en dat bepaalde zaken niet tot de mogelijkheden zouden behoren.” Dat was buiten het advies van de Grando-expert gerekend. “Onze adviseur ging samen met ons op zoek naar de best mogelijke opstelling en bedacht met een ‘schiereiland’ een tussenoplossing voor onze vraag naar een volwaardig kookeiland.” Verder werden nog een aantal innovatieve oplossingen bedacht om de ruimte zo optimaal mogelijk in te vullen. “Dat is met o.a. de apothekers- en hoekkast met draaicarrousel zeer goed gelukt.”

Om ruimte te besparen en om het geheel toch enigszins strak te houden, kozen Ann en Fred voor een dampafzuiging die ingewerkt zit in het kookvlak. Verder werd een grote koelkast en diepvriezer voorzien.

Warme bakker

De geur van vers gebak of krokante croissants werkt als een soort warm en gezellig dekentje dat over je schouders wordt gehangen. Het is het toppunt van gezelligheid. Niet vreemd dus dat Ann en Fred vielen voor de warme uitstraling van hout in combinatie met een werkblad uit composiet met een natuurstenen look. “Bij het showroombezoek en het bladeren in de gratis inspiratiemagazine viel ons oog toch vooral op moderne keukens met een duurzaam karakter. Hout charmeert, en de combinatie met het werkblad met Belgische hardstenen look, samen met de vloer uit natuursteen bleken een schot in de roos.”

Keuken overstijgt zijn rol

Ann is verpleegkundige. Dat zijn lange shifts en hard labeur. Het is een job die een bepaalde passie vereist. En die passie, die heeft ze ook voor het koken en bakken. “Ik sta elke dag in mijn keuken. Tijdens de week kook ik ons potje voor de avond, maak ik een dagplanning aan het schiereiland, neem ik er mijn mails door, drinken wij onze eerste kop koffie van de dag en ontvangen we onze vrienden. In het weekend vormt mijn keuken zich om tot een kleine patisserie”, lacht ze.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Maak geheel vrijblijvend een afspraak in de dichtsbijzijnde vestiging en wij helpen je graag met een persoonlijk en vooral verrassend advies.

De koffie staat altijd klaar, tot snel.

Persoonlijk en verrassend advies

Upload hier een foto of tekening van de ruimte.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.
Upload hier uw eigen moodboard.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.