Dekton®is een van de eyecatchers in prachtige keuken in herenhuis Brugge

Brugge die Schone... Voor buitenlandse toeristen een must, voor de inwoners zelf de mooiste stad van de hele wereld. Je kan het betwisten, maar de rijke historiek en de typische herenhuizen die de stad kleuren, hebben er mede voor gezorgd dat Brugge een plaatsje kon veroveren op de werelderfgoedlijst van Unesco. Niet verwonderlijk dus dat Bruggelingen zeer trots zijn op hun stad. Chantal De Rue kocht er een aantal jaar geleden een herenhuis. “We wilden het karakter van de woning in ere houden, maar een moderne touch geven met hoogwaardige materialen en een lichte, natuurlijke uitstraling.” Naast een nieuwe badkamer, eetkamer en zitkamer koos ze voor een uniek keukenconcept.

                                              Een ingrijpende renovatie

Geen opfrisbeurt, wel een volledige make-over. De badkamers, eetkamer, de zitkamer en de toiletten in het herenhuis werden allemaal onder handen genomen door een equipe van doorgewinterde professionals. Voor de keuken deed Chantal een beroep op de kennis en kunde van het Grando-team uit Brugge. De keuzes die in de keuken gemaakt werden, dienden als basis voor de verdere renovatie van de aanpalende ruimtes. 
 

Een woning in balans

Iedereen die dit pand binnenwandelt, is vrijwel meteen gecharmeerd door de rust en de sereniteit. Een gezellige leefruimte, hoge plafonds, een subtiel gebruik van lichte tinten, veel hout, een doordacht lichtplan, ruime kamers en een prachtig stadstuintje. Om dan nog maar te zwijgen van de badkamers met een hoge wellness-factor en de andere ruimtes die perfect in elkaar lijken te vloeien. 
 

Een ruwe diamant geslepen tot een prachtig juweel

Er werd even getwijfeld over een zwarte keuken, maar na een bezoek van de onderaannemers besliste Chantal om toch voor een lichtere keuken te gaan. Met deze keuze speelde de eigenares in op de trend van het moment: keukens in lichte kleuren met een zachtaardig karakter. Door voor een moderne keuken te kiezen met beigetinten, natuurlijke materialen en een zeker minimalisme maakte Grando optimaal gebruik van het binnenvallende licht.
 

Dekton® in plaats van afwerking met Mortex® 

Aanvankelijk wilde Chantal een werkblad uit Mortex®, een decoratieve pleister op basis van cement en kalk waarmee je een betonlook kunt realiseren. Op aanraden van de Grando-adviseur werd uiteindelijk gekozen voor Dekton®. De grootste spelbreker bleek het onderhoud. “Mortex® heeft een fragiele structuur, waardoor het minder onderhoudsvriendelijk is. Daarom stelde Grando voor om voor Dekton® te kiezen”, vertelt Chantal. “De vele voordelen van het materiaal hebben ons overstag doen gaan.” 

Dekton® is een architectonisch materiaal dat bestaat uit een mengsel van meer dan twintig natuurlijke mineralen. “Het lijkt als twee druppels water op de betonlook/Mortex®-look die we nastreefden.” Daarnaast is het materiaal slijtvast, kras- , water- en vlekbestendig en je kunt het inzetten voor de meest veeleisende omstandigheden. 
 

Achterzijde keukeneiland afgewerkt met Mortex®

“We wilden de kastdeuren van het keukeneiland door onze schilder laten voorzien van een Mortex®-laag”, zegt Chantal. Op vraag van de klant rustte Grando de onderkasten van het keukeneiland uit met schilderdeuren. Dat maakte het voor de schilder makkelijk om de techniek toe te passen. 
 

Keukenkasten en -lades in een lichte houtsoort 

De keuken is verder opgebouwd uit een vrijwel naadloze kastenwand, bestaande uit een hoge kast en een kast met ingebouwde oven. Daarnaast vind je onder het kookplatform en het keukeneiland houten kastjes en lades. Wat het allemaal nog strakker maakt zijn de verticale en horizontale greeplijsten.
 

Pièce de résistance

De keuken op zich is een prachtig staaltje maatwerk: strak, modern, minimalistisch, stijlvol en met gevoel uitgevoerd. Maar wat het echt afmaakt, is de aanpalende zithoek met een hoog ‘diner’-gehalte. De stoelen afgestemd op het hout van de keukenkasten, de eettafel helemaal in de stijl van de werkbladen. Een gedurfde keuze, maar wel een die volledig past in het concept van de keuken en de woning. “De zitbank is in eenzelfde houtstructuur als de keuken en ik liet kussens op maat maken om het geheel te binden”, vertelt Chantal.
 

Minimalistisch design 

Alles werd zorgvuldig uitgedacht, zodat het minimalistische karakter een luxueuze uitstraling zou blijven behouden. Een high-end inductiekookplaat van Bora, met daarboven een zwevende legboord, inclusief ledstrip maken het volledig af. 
 

Materiaalkeuze keuken bepalend voor rest van het interieur

In het herenhuis ontdek je Dekton® nog in het gastentoilet en de badkamers. De combinatie met hout is ook nooit ver weg. “Door dezelfde materialen in het hele huis te laten terugkeren, creëerden we een samenhangend geheel”, besluit Chantal.
Heb jij ook een uitdaging voor onze Grando-adviseur of wil je jouw keukendroom, net als Chantal werkelijkheid zien worden? Neem contact op met onze expert en verwacht je aan een spannende reis met als bestemming jouw nieuwe droomkeuken.
 

Benieuwd waar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Maak geheel vrijblijvend een afspraak in de dichtstbijzijnde vestiging en wij helpen je graag met een persoonlijk en vooral verrassend advies.

De koffie staat altijd klaar, tot snel.

 

Upload hier een foto of tekening van de ruimte.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.
Upload hier uw eigen moodboard.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.